Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
43 Posty
kasia wolak
(Pati2004)
Nowicjusz
witam jak ja starałam sie o miejsce w przedszkolu proszono mnie o rozliczenie za ostani rok i na tej podstawie okreslono sume ktora co miesiac musze placic. w ta kwote wliczony jest jeden posilek dziennie,oprocz tego dziecko ma miec swoja matpakke .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
kasia wolak
(Pati2004)
Nowicjusz
zalezy tez gdzie starasz sie o miejsce.czy w przedszkolu prywatnym czy nie i w jakim miescie.za przedszkole komunalne placisz mniej bo jest dofinansowane przez komune.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kasiaoslo1 napisał:
zalezy tez gdzie starasz sie o miejsce.czy w przedszkolu prywatnym czy nie i w jakim miescie.za przedszkole komunalne placisz mniej bo jest dofinansowane przez komune.W Norge wszystkie przedszkola są dofinansowywane przez państwo i niema znaczenia w jakim przedszkolu ma się dziecko .
Natomiast każde przedszkole ma inne zwyczaje regionalne , wyżywienie , tematyka zajęć , personel .
Inaczej jest na południu a inaczej jest na północy kraju a jeszcze inaczej całkiem gdzie indziej .
To ,że stawki podstawowe płacone przez rodziców nieznacznie się różnią zależy tylko od indywidualnej kalkulacji danego przedszkola , wyposażenia ponadstandardowego , wielkości obiektu , ilości dzieci , .
Ostatnio u mnie było średnie wyliczenie na dziecko , które uczęszcza do przedszkola w całej komunie i wychodzi ,że utrzymanie miejsca kosztuje Brutto 11500Nok A RODZIC PŁACI TYLKO 35% TEJ WARTOŚCI .
JEST TO OCZYWIŚCIE ŚREDNI KOSZT opłaty za malucha .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(Basiczka)
Wiking
Dzięki wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi. Mam tylko jeszcze jedno pytanko odnośnie przedszkzola, co wchodzi w skład matpakki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Basiczka napisał:
.... co wchodzi w skład matpakki?

mat ---jedzenie
pakk---paczka

Takie jedzonko które twoje dziecko z przyjemnością wpałaszuje a nie wyrzuci do kosza .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Basiczka napisał:
Dzięki wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi. Mam tylko jeszcze jedno pytanko odnośnie przedszkzola, co wchodzi w skład matpakki?

To co zapakujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(dekorasjonhus)
Wiking
my pIacimy 3800kr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
dekorasjonhus napisał:
my pIacimy 3800kr

to bardzo drogo, mnie wyliczyli 2700
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Nowicjusz
Moje dziecko chodzi od sierpnia do przedszkola. Co do dofinansowania to sama si€ przeszam do dyrektora, wzi€am papierek do wypenienia, m przedstawi zarobek roczny i pacimy za przedszkole cznie ze wszystkimi posikami 1130 kr. W tym przedszkolu nie ma matpakki, kady posiek robi przedszkole i cz€sto jest nawet co na cieplo- zupa, nalesniki, parowki,bulki z piekarnika itp Co do ubioru to zawsze pilnuja dzieci, jestem bardzo zadowolona, zwlaszcza ze mam porownanie z inymmi przedszkolami bo troche popracowalam tu i tam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
jowita nowak
(jowi111)
Wiking
tak to prawda mnie powiedzieli ok.3500nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok